Cakejes met chocoladepastahart
Tefal
Recept door Tefal

Cakejes met chocoladepastahart

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    15min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 195 g Hazelnootpoeder

  • 45 g Bloem

  • 390 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (9 g)

  • 195 g Witte suiker

  • 9 cl Neutrale olie (90 g)

  • 48 cl Melk (480 g)

  • 3 cl Witte azijn (30 g)

  • 3 Zout

  • 270 g Chocoladepasta

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Breng de melk samen met de suiker, olie en drie snufjes zout aan de kook. Zet het vuur zodra het mengsel kookt laag, voeg de bloem toe en klop totdat het mengsel dikker wordt. Zet het vuur uit.

  • 45g Bloem
  • 195g Witte suiker
  • 9cl Neutrale olie (90 g)
  • 48cl Melk (480 g)
  • 3 Zout

Stap 2 /5

Voeg de hazelnootpoeder en azijn toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder. Roer goed door elkaar.

  • 195g Hazelnootpoeder
  • 390g Bloem
  • 1tl Bakpoeder (9 g)
  • 3cl Witte azijn (30 g)

Stap 3 /5

Giet een bodem van het deeg in de muffinvorm. Vorm kleine putjes en stop daar een theelepel chocoladepasta in. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 270g Chocoladepasta
  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /5

Laat 15 minuten afkoelen, haal uit de vorm en smullen maar.