Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling
Tefal
Recept door Tefal

Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 45min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 270 g Bloem

  • 45 g Cacao

  • 3 Bakpoeder

  • 3 Ei

  • 210 g Suiker

  • 90 g Margarine

  • 270 g Dikke crème fraîche

  • Slagroom

  • 270 g kersenjam

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Zeef boven een kom het bakpoeder, de cacao en de bloem.

  • 270g Bloem
  • 45g Cacao
  • 3 Bakpoeder

Stap 2 /6

Klop in een kom de margarine, de suiker en een snufje zout.

  • 210g Suiker
  • 90g Margarine

Stap 3 /6

Voeg de eieren toe en klop flink.

  • 3 Ei

Stap 4 /6

Voeg als laatste de crème fraîche en de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar.

  • 270g Dikke crème fraîche

Stap 5 /6

Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de zes vormpjes (ongeveer 35 g per vormpje). Doe op de bodem van het deeg een theelepel kersenjam (ongeveer 15 g per vormpje). Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes (ongeveer 30 g per vormpje). Zet de vormpjes in de Cake Factory.

  • Slagroom
  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /6

Start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vormpjes uit het apparaat, bestrooi ze met cacaopoeder en haal de cakejes uit de vorm. Serveer warm met wat slagroom en enkele gekonfijte kersen. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 45g Cacao
  • Slagroom