Croque cake met ham & kaas
Tefal
Recept door Tefal

Croque cake met ham & kaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    50min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 50 g boter

  • 25 g Boter

  • 25 g Bloem

  • 200 ml Melk

  • 2 cl Verse room

  • Nootmuskaat

  • Zout en peper.

  • 100 g Geraspte Comté kaas

  • De croque:

  • 4 sneetje Cheddar kaas

  • 8 sneetje Zelfgemaakt brood

  • 2 sneetje Witte ham

  • De gratin:

  • 1 Eierdooier

  • 1 tl Honing mosterd

  • 60 g geraspte Comté kaas

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

Bereid de béchamel: verwarm de melk.

  • 200ml Melk

Stap 2 /8

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Kook zachtjes, roer de roux met een garde gedurende 2 minuten. Voeg dan een beetje warme melk toe aan de roux. Meng met de garde tot een homogene crème en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot u een gladde crème hebt. Breng het aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het 6 minuten koken, tot het ingedikt is, onder regelmatig roeren.

  • 25g Boter
  • 25g Bloem
  • 200ml Melk

Stap 3 /8

Voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Roer en breng weer aan de kook.

  • 2cl Verse room
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper.

Stap 4 /8

Haal van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor. Zet opzij.

  • 100g Geraspte Comté kaas

Stap 5 /8

Snijd sneetjes brood van 1 cm dik. Rooster de sneetjes lichtjes in een broodrooster.

  • 8sneetje Zelfgemaakt brood

Stap 6 /8

Bereid de assemblage van de croque voor: leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm met antiaanbaklaag om hem gemakkelijker uit de vorm te kunnen nemen.

  • 50 g boter
  • 25g Boter
  • 25g Bloem
  • 200ml Melk
  • 2cl Verse room
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper.
  • 100g Geraspte Comté kaas
  • De croque:
  • 4sneetje Cheddar kaas
  • 8sneetje Zelfgemaakt brood
  • 2sneetje Witte ham
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 7 /8

Voeg de eierdooier en de mosterd toe aan de overgebleven béchamel en verdeel dit over de croque. Bestrooi met de rest van de kaas.

  • 1 Eierdooier
  • 1tl Honing mosterd
  • 60g geraspte Comté kaas

Stap 8 /8

Kook op het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de bovenstaande stappen om de volgende partij te maken.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm