Cupcakes met sinaasappel en kaneel
Tefal
Recept door Tefal

Cupcakes met sinaasappel en kaneel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 35min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 120 g Boter

  • 12 cl Neutrale olie

  • 5 cl Sinaasappelsap

  • 240 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 2 Kaneelpoeder

  • 2 Biologische sinaasappel

  • 4 Eieren

  • 180 g Suiker

  • 2 Zout

  • 5 cl Sinaasappelsap

  • 180 g Poedersuiker

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /10

CUPCAKES: Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.

  • 120g Boter

Stap 2 /10

Meng in een kom de gesmolten boter, de olie en het sinaasappelsap.

  • 120g Boter
  • 12cl Neutrale olie
  • 5cl Sinaasappelsap

Stap 3 /10

Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel een wat geraspte sinaasappelschil.

  • 240g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 2 Kaneelpoeder
  • 2 Biologische sinaasappel

Stap 4 /10

Mix in de keukenmachine gedurende 10 minuten de eieren, de suiker en een snufje zout tot een witte, schuimige massa. Voeg al mixend langzaam het botermengsel toe.

  • 120g Boter
  • 12cl Neutrale olie
  • 4 Eieren
  • 180g Suiker
  • 2 Zout

Stap 5 /10

Voeg de droge ingrediënten toe (bloem, kaneel, bakpoeder). Meng met een spatel en schraap goed de randen.

  • 240g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 2 Kaneelpoeder

Stap 6 /10

Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en plaats deze in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 7 /10

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 8 /10

Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat volledig afkoelen.

Stap 9 /10

TOPPING Meng de poedersuiker en het sinaasappelsap tot een glad en gelijkmatig glazuur. Voeg indien nodig nog sinaasappelsap toe. Glazuur alle cupcakes.

  • 5cl Sinaasappelsap
  • 180g Poedersuiker

Stap 10 /10

Probleem met het verbinden van de stappen.