Gegratineerde one pot pasta met parmezaanse kaas
Tefal
Recept door Tefal

Gegratineerde one pot pasta met parmezaanse kaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 30min
  • Bereiding
    12min
  • Koken
    18min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Ui

  • 1 teentje Knoflook

  • 100 g Chorizo

  • 10 Kerstomaatjes

  • 1 Mozzarella

  • 1 el Olijfolie

  • 350 g Penne

  • 50 cl Water

  • 200 g Tomatenpuree

  • 1 el Mascarpone

  • Verse basilicum

  • 1 el Pijnboompitten

  • Zout, peper

  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Stap 1 /8

Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes en de tomaten in tweeën. Hak de mozzarella fijn.

  • 1 Ui
  • 1teentje Knoflook
  • 100g Chorizo
  • 10 Kerstomaatjes
  • 1 Mozzarella

Stap 2 /8

In de stoofpot laat de ui, knoflook chorizo sneedjes en kerstomaatjes koken gedurende 2 min.

  • 1 Ui
  • 1teentje Knoflook
  • 100g Chorizo
  • 10 Kerstomaatjes
  • 1el Olijfolie

Stap 3 /8

Voeg de penne, het water en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten op matig vuur koken, totdat alle vloeistof is opgenomen.

  • 350g Penne
  • 50cl Water
  • 200g Tomatenpuree

Stap 4 /8

Verwarm de ovengrill vooraf.

Stap 5 /8

Haal van het vuur en voeg de mascarpone, gehakte basilicum en pijnboompitten toe. Kruiden en mengen.

  • 1el Mascarpone
  • bladje Verse basilicum
  • 1el Pijnboompitten
  • Zout, peper

Stap 6 /8

Bestrooi met mozzarella en parmezaan.

  • 1 Mozzarella
  • 50g Geraspte Parmezaanse kaas

Stap 7 /8

Bak gedurende 6 minuten onder de grill (afhankelijk van het vermogen van uw oven).

Stap 8 /8

Om warm uit de oven te eten.