- Home
- Recette
Gegratineerde one pot pasta met parmezaanse kaas
- Totale tijd 30min
- 12min
Bereiding - 18min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 teentje Knoflook
100 g Chorizo
10 Kerstomaatjes
1 Mozzarella
1 el Olijfolie
350 g Penne
50 cl Water
200 g Tomatenpuree
1 el Mascarpone
Verse basilicum
1 el Pijnboompitten
Zout, peper
50 g Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /8
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes en de tomaten in tweeën. Hak de mozzarella fijn.
1 Ui 1teentje Knoflook 100g Chorizo 10 Kerstomaatjes 1 Mozzarella
Stap 2 /8
In de stoofpot laat de ui, knoflook chorizo sneedjes en kerstomaatjes koken gedurende 2 min.
1 Ui 1teentje Knoflook 100g Chorizo 10 Kerstomaatjes 1el Olijfolie
Stap 3 /8
Voeg de penne, het water en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten op matig vuur koken, totdat alle vloeistof is opgenomen.
350g Penne 50cl Water 200g Tomatenpuree
Stap 4 /8
Verwarm de ovengrill vooraf.
Stap 5 /8
Haal van het vuur en voeg de mascarpone, gehakte basilicum en pijnboompitten toe. Kruiden en mengen.
1el Mascarpone bladje Verse basilicum 1el Pijnboompitten Zout, peper
Stap 6 /8
Bestrooi met mozzarella en parmezaan.
1 Mozzarella 50g Geraspte Parmezaanse kaas
Stap 7 /8
Bak gedurende 6 minuten onder de grill (afhankelijk van het vermogen van uw oven).
Stap 8 /8
Om warm uit de oven te eten.