- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Gekruide Parmezaanse aardappelen
Gekruide Parmezaanse aardappelen
- Totale tijd 20min
- 15min
Bereiding - 5min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (20)
OptiGrill Eco Design GC71ELE0 Intelligente Grill - 6 programma's OptiGrill 4-in-1 GC774D10 Intelligente Grill & Barbecue - 9 programma's OptiGrill Elite XL GC760D12 Intelligente Grill - 16 programma's OptiGrill Elite GC750D12 Intelligente Grill - 12 programma's Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk grote aardappelen, ongeveer 1 kg
30 ml olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
zout en peper
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /3
Kook de aardappelen 6 minuten in de magnetron totdat ze enigszins zacht zijn. Laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik. Meng de olijfolie, Provençaalse kruiden en zout en peper door elkaar. Bestrijk elke aardappelschijf aan beide kanten met dit mengsel.
Stap 2 /3
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de aardappelen op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Laat ze 5 minuten roosteren totdat ze zacht en krokant zijn.
Stap 3 /3
Leg de aardappelen op een grote schaal en bestrooi met Parmezaanse kaas.