Glutenvrije cakejes met vloeibare sinaasappelvulling en pompoenzaadjes
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije cakejes met vloeibare sinaasappelvulling en pompoenzaadjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 60 g Rijstmeel

  • 75 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 40 g Suiker

  • 40 g Honing

  • 150 g Yoghurt

  • 4 cl Olie

  • 1 cl Citroensap

  • 30 g Pompoenzaadjes

  • 1 Zout

  • 90 g Jam

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het bicarbonaat.

  • 60g Rijstmeel
  • 75g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 2 /6

Doe de suiker, de honing, de yoghurt, de olie, het citroensap en de pompoenzaadjes in een kom en meng door elkaar.

  • 40g Suiker
  • 40g Honing
  • 150g Yoghurt
  • 4cl Olie
  • 1cl Citroensap
  • 30g Pompoenzaadjes

Stap 3 /6

Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe. Klop nogmaals.

Stap 4 /6

Verdeel een flinke helft van het deeg over de muffinvormpjes (40 g per vormpje). Doe hier een theelepel sinaasappeljam op. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 90g Jam
  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 6 /6

Laat 10 minuten rusten, haal uit de vorm en serveer nog lauw.