Glutenvrije mini-cakejes met honing en hazelnoot
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije mini-cakejes met honing en hazelnoot

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    10min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 70 g Boter

  • 20 g Bruine suiker (of basterdsuiker)

  • 50 g Honing

  • 180 g Hazelnoten

  • 60 g Glutenvrije boekweitmeel

  • 1 tl Citroensap

  • 1 tl Bakpoeder

  • 2 Eieren

  • 1 Zout

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
    Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Bereiding

Stap 1 /8

Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.

  • 70g Boter

Stap 2 /8

Meng zodra de boter gesmolten is de bloem en het citroensap erdoor en klop met een garde.

  • 70g Boter
  • 60g Glutenvrije boekweitmeel
  • 1tl Citroensap

Stap 3 /8

Meng er de hazelnoten door.

  • 180g Hazelnoten

Stap 4 /8

Klop in een kom gedurende 1 minuut de eieren los met de bruine suiker en 1 snufje zout. Voeg de honing en vervolgens de hazelnoten en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar, zodat het bakpoeder goed wordt verspreid.

  • 20g Bruine suiker (of basterdsuiker)
  • 50g Honing
  • 180g Hazelnoten
  • 1tl Bakpoeder
  • 2 Eieren
  • 1 Zout

Stap 5 /8

Voeg het botermengsel toe en roer goed door elkaar.

  • 70g Boter
  • 60g Glutenvrije boekweitmeel
  • 1tl Citroensap

Stap 6 /8

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

Stap 7 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 8 /8

Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.