Glutenvrije minichocoladecakes met cacaocrumble
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije minichocoladecakes met cacaocrumble

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 18min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    43min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 330 g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao

  • 270 g Boter

  • 6 Eieren

  • 210 g Suiker

  • 120 g Aardappelzetmeel

  • 3 Zout

  • Crumble:

  • 75 g Suiker

  • 75 g Havermoutvlokken

  • 45 g Cacao

  • 75 g Boekweitmeel

  • 75 g Boter

  • 3 Fleur de sel

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 minicakejes
    Bakvorm voor 6 minicakejes

Bereiding

Stap 1 /7

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.

  • 330g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao
  • 270g Boter

Stap 2 /7

Doe de ingrediënten voor de crumble en drie mespunten fleur de sel in een kom en kneed met de vingertoppen tot een korrelig deeg.

  • 75g Suiker
  • 75g Havermoutvlokken
  • 45g Cacao
  • 75g Boekweitmeel
  • 75g Boter
  • 3 Fleur de sel

Stap 3 /7

Scheid de eiwitten en eierdooiers.

  • 6 Eieren

Stap 4 /7

Klop de suiker met de eierdooiers totdat het mengsel wit wordt. Voeg al roerend het boter-chocolademengsel toe en vervolgens het zetmeel.

  • 330g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao
  • 270g Boter
  • 6 Eieren
  • 210g Suiker
  • 120g Aardappelzetmeel

Stap 5 /7

Doe drie snufjes zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg dit in 3 delen bij het mengsel.

  • 6 Eieren
  • 3 Zout

Stap 6 /7

Giet het mengsel gelijkmatig in de vormpjes voor de minicakes. Bestrooi met de cacaocrumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 45g Cacao
  • Bakvorm voor 6 minicakejes

Stap 7 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.