Glutenvrije pavlovataart met rode vruchten
Tefal
Recept door Tefal

Glutenvrije pavlovataart met rode vruchten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2u
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 2 eiwitten

  • 60 g Poedersuiker

  • 75 g Suiker

  • Citroensap

  • 40 g Poedersuiker

  • 20 cl Vloeibare room

  • 100 g Mascarpone

  • 350 g Rode vruchten

  • Poedersuiker

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

(MERINGUES) Voeg aan de eiwitten een paar druppels citroensap of witte azijn toe (optioneel) en klop ze stijf.

  • 2 eiwitten
  • Citroensap

Stap 2 /8

Voeg de suiker toe wanneer de eiwitten goed schuimig zijn. Blijf nog 5 minuten kloppen zodat ze glad en glanzend worden. Voeg met een spatel de poedersuiker toe. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

  • 60g Poedersuiker
  • 40g Poedersuiker

Stap 3 /8

Vet de vorm in. Spuit op de bodem van de bakvorm 4 grote meringues en plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 5 /8

Laat afkoelen en haal voorzichtig los.

Stap 6 /8

(DECORATIE) Klop met de mixer of in een keukenapparaat de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop om alles goed te mengen. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koud weg.

  • 20cl Vloeibare room
  • 100g Mascarpone
  • Poedersuiker

Stap 7 /8

Was de rode vruchten. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in tweeën.

  • 350g Rode vruchten

Stap 8 /8

Bedek de meringues met slagroom. Versier met de rode vruchten. Bestrooi met poedersuiker.