Honingtaart met sinaasappel en Engelse thee
Tefal
Recept door Tefal

Honingtaart met sinaasappel en Engelse thee

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    10min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 720 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • 195 g Amandelpoeder

  • 6 Thee

  • 195 g Honing

  • 270 g Boter

  • 390 g Bruine suiker

  • 51 cl Sinaasappelsap

  • 6 Ei

  • 3 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de sinaasappelsap, honing en de thee (zonder het zakje) in een pan. Breng het mengsel aan de kook en laat 1 minuut koken. Doe het vuur uit en laat 10 minuten intrekken.

  • 6 Thee
  • 195g Honing
  • 51cl Sinaasappelsap

Stap 2 /5

Doe in de tussentijd de boter in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • 270g Boter

Stap 3 /5

Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg het amandelpoeder toe.

  • 720g Bloem
  • 3 Bakpoeder
  • 195g Amandelpoeder

Stap 4 /5

Giet de inhoud van de pan door een zeef in een kom, voeg de boter, de schil van een sinaasappel en een snufje zout toe. Roer goed. Voeg de eieren, eierdooier en de basterdsuiker toe zonder te stoppen met roeren. Voeg als laatste de droge ingrediënten toe en klop goed door.

  • 270g Boter
  • 51cl Sinaasappelsap
  • 6 Ei
  • 3 Zout

Stap 5 /5

Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Haal uit de vorm en serveer warm of koud. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm