IJstaart met hazelnoten
Tefal
Recept door Tefal

IJstaart met hazelnoten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 5u 15min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    1u 45min
  • Afkoelen
    3u

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 1 Eiwit

  • 25 g Suiker

  • 25 g Poedersuiker

  • 30 cl Hazelnootijs

  • 60 g Chocoladerasp

  • 15 cl Vloeibare room

  • 150 g Mascarpone

  • 35 g Poedersuiker

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /10

Klop het eiwit stijf. Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de suiker toe en blijf kloppen.

  • 1 Eiwit
  • 25g Suiker

Stap 2 /10

Voeg vervolgens de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.

  • 25g Poedersuiker

Stap 3 /10

Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Smeer de meringue op het bakpapier tot een enkele laag van 1 tot 2 cm dik. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /10

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 5 /10

Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.

Stap 6 /10

Haal 30 minuten van tevoren het ijs uit de diepvries.

Stap 7 /10

Leg ondertussen een vel bakpapier in de cakevorm. Snijd de plak meringue in 3 repen van dezelfde breedte.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 8 /10

Vul de bodem van de cakevorm met ijs zodra deze zacht is. Leg er een reep meringue over. Maak een tweede laag ijs. Leg daar 2 repen meringue op. Strooi er gekarameliseerde hazelnootkruimels over. Bedek dit met ijs. Doe er folie overheen en zet 2 uur in de diepvries om goed hard te laten worden.

  • 30cl Hazelnootijs
  • 60g Chocoladerasp
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 9 /10

Klop in de tussentijd de vloeibare room, de mascarpone en het poedersuiker tot slagroom.

  • 15cl Vloeibare room
  • 150g Mascarpone
  • 35g Poedersuiker

Stap 10 /10

Haal de ijstaart uit de diepvries. Haal uit de vorm. Versier met de slagroom en de rest van de hazelnootkruimels. Zet terug in de diepvries totdat je de taart serveert.

  • 60g Chocoladerasp