Meringues met mango en passievrucht
Tefal
Recept door Tefal

Meringues met mango en passievrucht

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 15min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    1u 45min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 2 Eiwit

  • 50 g Suiker

  • 50 g Poedersuiker

  • Kurkuma

  • Decoratie:

  • 2 Mango

  • 4 Passievrucht

  • 30 cl Vloeibare room

  • 300 g Mascarpone

  • 50 g Poedersuiker

  • Decoratie:

  • Munt

  • Sesam

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Klop het eiwit stijf. Voeg wanneer het eiwit stijf is al kloppend de suiker toe.

  • 2 Eiwit
  • 50g Suiker

Stap 2 /9

Voeg de poedersuiker en het kurkumapoeder toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.

  • 50g Poedersuiker
  • tl Kurkuma

Stap 3 /9

Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Verdeel hier een zo egaal mogelijke laag meringue over. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /9

Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.

Stap 6 /9

Klop de vloeibare room, de mascarpone en de poedersuiker tot slagroom. Doe hier de pulp van de passievruchten bij.

  • 4 Passievrucht
  • 30cl Vloeibare room
  • 300g Mascarpone
  • 50g Poedersuiker

Stap 7 /9

Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes.

  • 2 Mango

Stap 8 /9

Snijd de laag meringue in tweeën. Doe twee eetlepels slagroom op het serveerbord (zodat de meringue blijft plakken). Plaats hier een laag meringue op. Garneer met slagroom en blokjes mango. Bedek met de tweede laag meringue. Garneer opnieuw met slagroom en blokjes mango.

  • 2 Mango
  • 30cl Vloeibare room

Stap 9 /9

Versier met enkele muntblaadjes en geroosterde sesamzaadjes.

  • Munt
  • Sesam