Mini-cupcakes op de wijze van Irish coffie
Tefal
Recept door Tefal

Mini-cupcakes op de wijze van Irish coffie

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 Eieren

  • 165 g Suiker

  • 3 Vanillesuiker

  • 180 g Dikke crème fraîche

  • 15 cl Neutrale olie

  • 240 g Bloem

  • 1.5 tl Bakpoeder

  • Siroop:

  • 27 cl Koffie

  • 15 cl Whisky

  • 30 g Bruine suiker

  • Topping:

  • 60 cl Vloeibare room (Fleurette)

  • Bruine suiker voor de versiering

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins
    Tefal-bakvorm voor 12 minimuffins

Bereiding

Stap 1 /7

Klop in een kom de eieren, de vanillesuiker en de suiker totdat het mengsel licht van kleur wordt. Voeg al kloppend de crème fraîche en dan de olie toe. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe.

  • 3 Eieren
  • 165g Suiker
  • 3 Vanillesuiker
  • 180g Dikke crème fraîche
  • 15cl Neutrale olie
  • 240g Bloem
  • 1.5tl Bakpoeder

Stap 2 /7

Verdeel het beslag gelijkmatig over de uitsparingen van de vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

Stap 3 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /7

Klop ondertussen de vloeibare room tot slagroom. Zet koud weg.

  • 60cl Vloeibare room (Fleurette)

Stap 5 /7

Vul een steelpan met de ingrediënten van de siroop en breng aan de kook. Zet het vuur uit.

  • 27cl Koffie
  • 15cl Whisky
  • 30g Bruine suiker

Stap 6 /7

Laat de cuppcakes, als ze gaar zijn, 10 minuten afkoelen en haal ze uit de vormen.

Stap 7 /7

Doop de cupcakes een voor een in de siroop. Schik ze op een dienschotel. Garneer met slagroom en bestrooi met wat bruine suiker.

  • Bruine suiker voor de versiering