Muffins met butternut en pompoenzaadjes
Tefal
Recept door Tefal

Muffins met butternut en pompoenzaadjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 5min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    35min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 140 g Boter

  • 40 g Ahornsiroop

  • 160 g Suiker

  • 2 Ei

  • 280 g Vruchtvlees van de butternut

  • 260 g Bloem

  • 2 Bakpoeder

  • 1 tl Kaneel

  • 60 g Pompoenzaadjes

  • Karamel:

  • 100 g Suiker

  • 120 g Ahornsiroop

  • 20 g Boter

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /5

Druk met een houten lepel op de boter om deze zachter te maken. Voeg de suiker en de ahornsiroop toe. Meng opnieuw met een houten lepel en vervolgens met een garde totdat het mengsel iets witter wordt. Klop het ei erdoorheen, voeg het vruchtvlees van de butternut toe en meng door elkaar. Voeg als laatste de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe, en meng door elkaar totdat het beslag glad is. Voeg de pompoenzaadjes toe. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 140g Boter
  • 40g Ahornsiroop
  • 160g Suiker
  • 2 Ei
  • 280g Vruchtvlees van de butternut
  • 260g Bloem
  • 2 Bakpoeder
  • 1tl Kaneel
  • 60g Pompoenzaadjes
  • 6 muffins bakvorm

Stap 2 /5

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /5

Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

Stap 4 /5

Doe ondertussen de suiker en een beetje water in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Zet het vuur uit. Voeg de ahornsiroop toe en vervolgens de boter. Meng om te laten smelten.

  • 160g Suiker
  • 100g Suiker
  • 120g Ahornsiroop
  • 20g Boter

Stap 5 /5

Dompel de de muffins, zodra ze zijn afgekoeld, met de ronde kant in de karamel. Laat minimaal 30 minuten drogen voordat je ze serveert.