Muffins met noten en vloeibare chocoladevulling
Tefal
Recept door Tefal

Muffins met noten en vloeibare chocoladevulling

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 48min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    18min
  • Afkoelen
    3u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 250 g Walnoten

  • 140 g Suiker

  • 110 g Bloem

  • 2 Bakpoeder (10 g)

  • 110 g Zachte boter

  • 4 Eieren

  • 220 g Smeltchocolade

  • 90 g Crème fraîche

  • 40 g Boter

  • 40 g Honing

  • 2 cl Melk (40 g)

  • Cacao voor de buitenkant

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een grote kom.

  • 220g Smeltchocolade

Stap 2 /6

Doe de boter, de crème fraîche, de honing en de melkganache in een kleine steelpan. Breng aan de kook. Giet over de chocolade en laat 1 minuut rusten. Maak er vervolgens met een kleine garde een glad geheel van. Zet 2 uur in de koelkast om de ganache hard te laten worden.

  • 90g Crème fraîche
  • 40g Boter
  • 40g Honing
  • 2cl Melk (40 g)

Stap 3 /6

Doe het cacaopoeder in een kom. Maak ganachetruffels van ongeveer 20 g. Rol ze door de cacao en zet ze in de koelkast.

  • Cacao voor de buitenkant

Stap 4 /6

Doe de noten, de suiker, de bloem en het bakpoeder in de kom van een keukenapparaat. Mix totdat er een fijn poeder ontstaat. Voeg de boter en de eieren toe en mix vervolgens opnieuw enkele seconden om een homogeen beslag te krijgen.

  • 250g Walnoten
  • 140g Suiker
  • 110g Bloem
  • 2 Bakpoeder (10 g)
  • 110g Zachte boter
  • 4 Eieren

Stap 5 /6

Vul de vormen voor ⅔ met beslag, druk er een truffel in en bedek met de rest van het beslag. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat volledig afkoelen voordat je de koekjes uit de vorm haalt.