Parijse flan
Tefal
Recept door Tefal

Parijse flan

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 20min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    1u
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 4 Ei

  • 210 g Suiker

  • 95 g Maizena

  • 24 cl Crème fraîche

  • 72 cl Melk

  • 1 Bladerdeeg

  • 1 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de helft van de suiker en het zetmeel met de eieren en een snufje zout.

  • 4 Ei
  • 210g Suiker
  • 95g Maizena
  • 1 Zout

Stap 2 /6

Doe de rest van de suiker in een grote pan met de crème fraîche en de melk. Breng dit mengsel aan de kook. Giet het mengsel zodra het kookt bij het eiermengsel en klop dit door elkaar.

  • 4 Ei
  • 210g Suiker
  • 24cl Crème fraîche
  • 72cl Melk

Stap 3 /6

Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het al kloppend totdat de crème dik is en de eerste bubbels van het koken zichtbaar zijn. Zet het vuur uit.

Stap 4 /6

Bekleed de vorm voor grote taart met het bladerdeeg (en bewaar het bakpapier). Giet het mengsel over in de vorm en zet in de Cake Factory.

  • 1 Bladerdeeg
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 6 /6

Zet 12 uur koud voor de flan uit de vorm te halen.