Pavlovataart met chocolade en karamel
Tefal
Recept door Tefal

Pavlovataart met chocolade en karamel

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 20min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    2u 5min
  • Afkoelen
    45min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 6 Eiwitten

  • 180 g Poedersuiker

  • 225 g Suiker

  • 3 Cacao

  • 60 cl Crème fraîche

  • 300 g Mascarpone

  • 120 g Poedersuiker

  • 180 g Chocolade

  • 90 g Crème fraîche

  • 270 g Karamel

  • 150 g Chocolade

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /8

Klop de eiwitten in het keukenapparaat op. Zodra de eiwitten goed schuimig zijn, voeg je de suiker toe en blijf je 5 minuten kloppen totdat ze glad en glanzend zijn.

  • 6 Eiwitten
  • 225g Suiker

Stap 2 /8

Meng er met een soepele spatel voorzichtig de poedersuiker en cacao doorheen. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.

  • 180g Poedersuiker
  • 3 Cacao

Stap 3 /8

Vet de vorm in. Maak 4 grote meringues. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /8

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat afkoelen en haal voorzichtig los. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /8

Klop de crème fraîche op met een elektrische mixer of in de kom van je keukenapparaat.

  • 90g Crème fraîche

Stap 6 /8

Blijf kloppen en voeg ondertussen de rest van de poedersuiker toe. Giet het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koud weg.

  • 120g Poedersuiker

Stap 7 /8

Doe de stukjes chocolade en de vloeibare room samen in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en laat smelten met het programma voor de aangegeven tijd

  • 180g Chocolade
  • 90g Crème fraîche

Stap 8 /8

Bedek de meringues met slagroom. Versier met karamelsaus. Maak van de gesmolten chocolade en room een glad geheel en giet de saus in kleine lijntjes over de pavlova's. Maak het geheel compleet met de chocoladekrullen. Zet koel weg totdat je het serveert.

  • 180g Chocolade
  • 270g Karamel
  • 150g Chocolade