Perencake met chocolade
Tefal
Recept door Tefal

Perencake met chocolade

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 10min
  • Bereiding
    20min
  • Koken
    45min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 200 g Pure dessertchocolade

  • 15 cl Dikke crème fraîche

  • 80 g Boter

  • 160 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder

  • 3 Eieren

  • 130 g Suiker

  • Azijn of citroensap

  • 1 Niet al te rijpe, grote peer

  • 50 g Geroosterd amandelschaafsel

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Smelt de chocolade met de boter en de crème fraîche met het programma op de aangegeven tijd.

  • 200g Pure dessertchocolade
  • 15cl Dikke crème fraîche
  • 80g Boter

Stap 2 /7

Vet ondertussen de vorm in en strooi er suiker over. Schil de peer (of de peren), snijd in kwarten en nogmaals door de midden, haal de pitjes en het hart eruit. Leg de stukken peer in de vorm.

  • 80g Boter
  • 130g Suiker
  • 1 Niet al te rijpe, grote peer
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 3 /7

Klop de eieren gedurende 1 minuut in een tweede kom los met de suiker. Voeg een paar druppels azijn toe.

  • 3 Eieren
  • 130g Suiker
  • Azijn of citroensap

Stap 4 /7

Roer het mengsel chocolade, boter en crème goed door elkaar. Giet op de eieren. Roer goed. Voeg de droge, gezeefde ingrediënten toe en 40 g gegrilde amandelen. Meng met een houten lepel. Giet het geheel over de stukjes peer. Bestrooi met de rest van de gegrilde amandelen. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • 200g Pure dessertchocolade
  • 15cl Dikke crème fraîche
  • 80g Boter
  • 160g Bloem
  • 1tl Bakpoeder
  • 3 Eieren
  • 1 Niet al te rijpe, grote peer
  • 50g Geroosterd amandelschaafsel

Stap 5 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 6 /7

Steek een mes in de cake. Als deze er niet droog uitkomt, vervolg je het programma nog 5 tot 10 minuten.

Stap 7 /7

Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vormen. Smullen maar!