Ricotta en ahornsiroop flan
Tefal
Recept door Tefal

Ricotta en ahornsiroop flan

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 12min
  • Bereiding
    10min
  • Koken
    1u 2min
  • Afkoelen
    2u

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 3 teentje Vanille

  • 12 Eieren

  • 1500 g Ricotta

  • 270 g Griessuiker

  • 600 g Ahornsiroop

Bereiding

Stap 1 /6

Gebruik een mes om het vanillestokje in tweeën te splijten en de zaadjes op te vangen.

  • 3teentje Vanille

Stap 2 /6

Klop in een kom de eieren los en voeg dan de vanillezaadjes, ricotta en suiker toe. Mix tot je een gladde crème hebt. Zet apart.

  • 3teentje Vanille
  • 12 Eieren
  • 1500g Ricotta
  • 270g Griessuiker

Stap 3 /6

Verwarm de ahornsiroop in een steelpan op een hoog vuur gedurende 2 minuten tot de siroop dikker wordt.

  • 600g Ahornsiroop

Stap 4 /6

Verdeel de ahorn "karamel" over de 6 potjes en verdeel vervolgens gelijkmatig de room.

Stap 5 /6

Laat gedurende 60 minuten garen op het P5 programma.

Stap 6 /6

Verwijder de potjes als ze klaar zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur alvorens ze minstens 2 uur in de koelkast te zetten alvorens ze op te eten.