- Home
- Recette
Ricotta en ahornsiroop flan
- Totale tijd 3u 12min
- 10min
Bereiding - 1u 2min
Koken - 2u
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 teentje Vanille
12 Eieren
1500 g Ricotta
270 g Griessuiker
600 g Ahornsiroop
Bereiding
Stap 1 /6
Gebruik een mes om het vanillestokje in tweeën te splijten en de zaadjes op te vangen.
3teentje Vanille
Stap 2 /6
Klop in een kom de eieren los en voeg dan de vanillezaadjes, ricotta en suiker toe. Mix tot je een gladde crème hebt. Zet apart.
3teentje Vanille 12 Eieren 1500g Ricotta 270g Griessuiker
Stap 3 /6
Verwarm de ahornsiroop in een steelpan op een hoog vuur gedurende 2 minuten tot de siroop dikker wordt.
600g Ahornsiroop
Stap 4 /6
Verdeel de ahorn "karamel" over de 6 potjes en verdeel vervolgens gelijkmatig de room.
Stap 5 /6
Laat gedurende 60 minuten garen op het P5 programma.
Stap 6 /6
Verwijder de potjes als ze klaar zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur alvorens ze minstens 2 uur in de koelkast te zetten alvorens ze op te eten.