Rumpsteak met gegrilde appel en notenpesto - Recepten OptiGrill + | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Rumpsteak met gegrilde appel en notenpesto

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 35min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    10min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 4 stuk rump steaks (ongeveer 250 g)

  • 4 stuk appel

  • 1 stuk roodlof

  • 1 bos peterselie

  • zout

  • peper

  • 80 g walnoten

  • 80 g pecannoten

  • 60 g amandelen

  • 200 ml olijfolie

  • 80 g Parmezaanse kaas

  • zout

  • peper

Bereiding

Stap 1 /6

Spoel de biefstuk af onder stromend koud water en dep droog met een stuk keukenpapier. Was en droog de appels, haal de kern eruit en snijd in schijven van ongeveer 2 cm dik.

  • 4stuk rump steaks (ongeveer 250 g)
  • 4stuk appel

Stap 2 /6

Hak de noten grof voor de pesto. Gebruik een staafmixer en mix de noten met olijfolie en Parmezaanse kaas om een pesto te maken. Breng op smaak met zout en peper.

  • 80g walnoten
  • 80g pecannoten
  • 60g amandelen
  • 200ml olijfolie
  • 80g Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Stap 3 /6

Zet de gril aan, selecteer het programma Rood vlees en druk op OK. Leg de biefstukken op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. De steak grilt automatisch. Haal de steaks uit de gril wanneer de medium (oranje) gaarheid is bereikt en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten rusten.

Stap 4 /6

Veeg de grilplaat droog met een doek en verwijder eventuele resten van de biefstuk. Stel het apparaat in op de handmatige modus, selecteer 240°C en laat opwarmen. Gril de schijfjes appel ongeveer 3 minuten.

Stap 5 /6

Was, droog en halveer de roodlof, verwijder de kern en snijd in fijne reepjes. Was de kervel, schud droog en pluk de puntjes er af.

  • 1stuk roodlof
  • 1 bos peterselie

Stap 6 /6

Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de appels en salade. Besprenkel de salade met olijfolie en serveer met de notenpesto.

  • zout
  • peper