Rundvleesmedaillons met een snelle bearnaisesaus - Recepten Optigrill Elite | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Rundvleesmedaillons met een snelle bearnaisesaus

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 20min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    0min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

4 personen

  • Voor de bearnaisesaus

  • 8 dragon

  • 4 Peterselie

  • 6 stuk biologische eidooiers (middelgroot)

  • 100 ml witte wijn

  • 300 g gesmolten ongezouten boter, warm

  • zout

  • cayennepeper

  • 1 stuk citroen

  • Voor de filet:

  • 8 g rundvleesmedaillons, 120 g

  • zout

  • peper

Bereiding

Stap 1 /3

Selecteer het programma Rood vlees op de OptiGrill Elite en verwarm de gril voor met de grilfunctie. Was voor de saus de dragon en kervel, schud droog, pluk de blaadjes en snijd fijn. Was de citroen met heet water, droog af, snijd door midden en knijp de sap eruit.

  • Voor de bearnaisesaus
  • 8 dragon
  • 4 Peterselie
  • 1stuk citroen

Stap 2 /3

Mix de eidooiers met witte wijn in een kom au-bain-marie totdat ze romig zijn. Haal de kom uit de bain-marie en van het vuur af en schenk er langzaam de gesmolten boter. Blijf ondertussen kloppen. Roer de dragon en kervel erdoor en breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap.

  • 6stuk biologische eidooiers (middelgroot)
  • 100ml witte wijn
  • 300g gesmolten ongezouten boter, warm
  • zout
  • cayennepeper
  • 1stuk citroen

Stap 3 /3

Breng de rundvleesmedaillons op smaak met zout, leg ze op de OptiGrill en gril naar smaak. Bestrooi het gegrilde vlees met peper en serveer met de bearnaisesaus.

  • Voor de filet:
  • 8g rundvleesmedaillons, 120 g
  • zout
  • peper