Tiramisu voor het gezin
Tefal
Recept door Tefal

Tiramisu voor het gezin

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 4u 50min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    20min
  • Afkoelen
    4u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 6 Eieren

  • 90 g Suiker

  • 90 g Bloem

  • 70 g Poedersuiker

  • 40 g Poedersuiker

  • 30 cl Sterke koffie

  • 1 Zout

  • 500 g Mascarpone

  • 6 Eieren

  • 50 g Suiker

  • 50 g Suiker

  • 1 Zout

  • Cacaopoeder

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Bewaar de eierdooiers in een kom voor de crème. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop lang met een mixer. Voeg de gezeefde bloem toe en roer door elkaar.

  • 6 Eieren
  • 90g Suiker
  • 90g Bloem

Stap 2 /9

Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut.

  • 6 Eieren
  • 70g Poedersuiker
  • 1 Zout

Stap 3 /9

Voeg beide mengsel bij elkaar en giet het geheel in een ingevette en met bloem bestoven vorm. Bestrooi de vorm met wat poedersuiker en zet in de Cake Factory.

  • 90g Bloem
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 4 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /9

Meng ondertussen de koffie met de poedersuiker.

  • 40g Poedersuiker
  • 30cl Sterke koffie

Stap 6 /9

Haal de koek uit de Cake Factory, maar laat in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Giet de koffiestroop eroverheen en zet weg.

  • 40g Poedersuiker
  • 30cl Sterke koffie

Stap 7 /9

(CRÈME) Bereid de crème: scheid de eierdooiers en de eiwitten en doe de helft van de suiker bij de eierdooiers. Klop totdat het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg de mascarpone toe en klop door elkaar. Het deeg moet goed egaal zijn.

  • 500g Mascarpone
  • 6 Eieren
  • 50g Suiker

Stap 8 /9

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg de resterende suiker toe en klop nog 30 seconden. Voeg dit in 3 delen bij de crème. Giet deze crème op de koffiekoek. Spreid de crème goed uit en zet minstens 4 uur koud weg.

  • 50g Suiker
  • 1 Zout

Stap 9 /9

Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.

  • Cacaopoeder