Vegan black velvet cake
Tefal
Recept door Tefal

Vegan black velvet cake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 44min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    44min
  • Afkoelen
    35min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 22 cl Soja

  • 2 cl Citroensap

  • 250 g Bloem

  • 2 Actieve kool

  • 1 tl Bakpoeder

  • 150 g Suiker

  • 8 cl Olie

  • 200 g Witte chocolade

  • 20 g Honing

  • 2 cl Olie

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

(GEBAK) Vul een maatbeker met de benodigde hoeveelheid sojamelk. Voeg het citroensap toe. Laat enkele minuten rusten totdat de sojamelk schift.

  • 22cl Soja
  • 2cl Citroensap

Stap 2 /6

Bedek een grote taartvorm met bakpapier.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 3 /6

Meng in een kom met de garde de suiker en de olie. Voeg de sojamelk toe en vervolgens de gezeefde droge ingrediënten (bloem, gist, actieve kool). Meng door elkaar.

  • 22cl Soja
  • 250g Bloem
  • 2 Actieve kool
  • 1tl Bakpoeder
  • 150g Suiker
  • 8cl Olie

Stap 4 /6

Giet het beslag in de bakvorm en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Haal de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 5 /6

(TOPPING) Smelt de witte chocolade, de honing en de olie met het programma gedurende de aangegeven tijd.

  • 8cl Olie
  • 200g Witte chocolade
  • 20g Honing

Stap 6 /6

Roer voorzichtig door met de garde en giet over de cake.