Vegan chocoladebom met kersen
Tefal
Recept door Tefal

Vegan chocoladebom met kersen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u 7min
  • Bereiding
    25min
  • Koken
    27min
  • Afkoelen
    1u 15min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 240 g Suiker

  • 420 g Bloem

  • 3 Bakpoeder (12 g)

  • 60 g Cacaopoeder

  • 3 cl Azijn of citroensap

  • 15 cl Neutrale olie

  • 390 g Kersen op siroop

  • 300 g Kersensiroop

  • 3 Zout

  • Topping:

  • 360 g Chocolade

Toebehoren

  • Tefal-bakvorm voor 10 canelés
    Tefal-bakvorm voor 10 canelés

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kom de suiker, bloem, het bakpoeder, de cacao en drie snufjes zout. Maak een kuiltje en giet hier de azijn, olie en kersensiroop in. Roer met de garde totdat je een glad mengsel hebt.

  • 240g Suiker
  • 420g Bloem
  • 3 Bakpoeder (12 g)
  • 60g Cacaopoeder
  • 3cl Azijn of citroensap
  • 15cl Neutrale olie
  • 300g Kersensiroop
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Verdeel ¾ van de kersen in de gegroefde vormen. Bedek met het cacaodeeg. Leg de rest van de kersen erop. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 390g Kersen op siroop
  • Tefal-bakvorm voor 10 canelés

Stap 3 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /6

Laat de kleine taartjes volledig afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

Stap 5 /6

Doe de stukken chocolade in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

  • 360g Chocolade

Stap 6 /6

Roer met een kleine garde totdat de gesmolten chocolade glad is. Zet de kleine taartjes op een rooster en laat de chocolade erover lopen. Zet koud weg om de chocolade topping hard te laten worden, of eet ze wanneer de chocolade nog warm is.

  • 360g Chocolade