Vegan citroencakes met pijnboompitten
Tefal
Recept door Tefal

Vegan citroencakes met pijnboompitten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    30min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 1.5 cl Citroensap

  • 16 cl Sojamelk

  • 40 g Neutrale olie

  • 30 g Amandelpoeder

  • 70 g Suiker

  • 10 g Bloem

  • 100 g Bloem

  • 25 g Boekweitmeel

  • 1 tl Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 20 g Geroosterde pijnboompitten

  • 1 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /7

Meet de sojamelk af in een maatbeker. Voeg de citroensap toe en schud door elkaar. Laat vervolgens 15 minuten rusten: de sojamelk zal stremmen.

  • 1.5cl Citroensap
  • 16cl Sojamelk

Stap 2 /7

Doe de olie en bloem in een kleine steelpan. Verwarm zachtjes kloppend totdat de olie licht kookt. Voeg een glas gestremde sojamelk toe en klop totdat het mengsel dikker wordt.

  • 16cl Sojamelk
  • 40g Neutrale olie
  • 10g Bloem

Stap 3 /7

Haal van het vuur en voeg de amandelpoeder, suiker, pijnboompitten, een beetje rasp van de citroenschil en een snufje zout toe. Roer enkele minuten door elkaar en laat afkoelen.

  • 1.5cl Citroensap
  • 30g Amandelpoeder
  • 70g Suiker
  • 20g Geroosterde pijnboompitten
  • 1 Zout

Stap 4 /7

Voeg als laatste de gezeefde bloem, boekweitmeel, bicarbonaat en het bakpoeder toe en meng door elkaar.

  • 100g Bloem
  • 25g Boekweitmeel
  • 1tl Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 5 /7

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 6 /7

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 7 /7

Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.