Vegan en glutenvrije vloeibare chocoladecakejes
Tefal
Recept door Tefal

Vegan en glutenvrije vloeibare chocoladecakejes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 35min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    15min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 12 cl Olie

  • 40 cl Sojamelk

  • 140 g Suiker

  • 400 g Chocolade

  • 20 g Bloem

  • 120 g Bloem

  • 2 Zout

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Hak de chocolade fijn en doe in een kom.

  • 400g Chocolade

Stap 2 /6

Breng de olie al kloppend aan de kook met de boekweitmeel en de zout. Voeg de sojamelk en de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel dik is.

  • 12cl Olie
  • 40cl Sojamelk
  • 140g Suiker
  • 20g Bloem
  • 2 Zout

Stap 3 /6

Giet op de chocolade, laat 1 minuut rusten en klop zachtjes totdat de chocolade is gesmolten. Voeg de rest van de bloem toe. Meng door elkaar.

  • 120g Bloem

Stap 4 /6

Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormen en zet in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 5 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 6 /6

Laat 5 minuten rusten voor je ze uit de vorm haalt en wacht niet te lang met opeten om te genieten van de vloeibare binnenkant.