Vegan glutenvrije tiramisu met kastanje
Tefal
Recept door Tefal

Vegan glutenvrije tiramisu met kastanje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    25min
  • Afkoelen
    1u 5min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 80 g Kastanjemeel

  • 140 g Glutenvrij boekweitmeel

  • 2 Glutenvrij bakpoeder

  • 2 Natriumbicarbonaat

  • 120 g Witte suiker

  • 28 cl Sojamelk

  • 12 cl Neutrale olie

  • 3 cl Appelazijn

  • 3 Cacaopoeder

  • 340 g Kastanjepasta

  • 500 g Zijdentofoe

  • 30 g Poedersuiker

  • 60 g Ongezouten kikkererwtenvocht (uit blik)

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

(GEBAK) Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

  • 140g Glutenvrij boekweitmeel
  • 2 Glutenvrij bakpoeder
  • 2 Natriumbicarbonaat

Stap 2 /9

Meng de witte suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout. Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, bicarbonaat) en meng met een garde goed door elkaar. Voeg de azijn toe en meng alles goed door elkaar.

  • 80g Kastanjemeel
  • 140g Glutenvrij boekweitmeel
  • 2 Glutenvrij bakpoeder
  • 2 Natriumbicarbonaat
  • 120g Witte suiker
  • 28cl Sojamelk
  • 12cl Neutrale olie
  • 3cl Appelazijn

Stap 3 /9

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 4 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /9

Laat enkele minuten afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm. Laat volledig afkoelen.

Stap 6 /9

(MOUSSE) Mix of meng de kastanjepasta en de zijdentofoe door elkaar totdat je een gladde room hebt.

  • 340g Kastanjepasta
  • 500g Zijdentofoe

Stap 7 /9

Klop met een mixer het kikkererwtenvocht op tot een mousse (net als bij eiwitten). Voeg de poedersuiker toe en klop nogmaals enkele minuten totdat je een stevige mousse hebt, zoals een meringue. Meng de mousse door het mengsel van tofoe en kastanjepasta.

  • 340g Kastanjepasta
  • 500g Zijdentofoe
  • 30g Poedersuiker
  • 60g Ongezouten kikkererwtenvocht (uit blik)

Stap 8 /9

(AFWERKING) Neem 6 mooie glaasjes. Snijd ieder cakeje in 3 lagen. Maak in ieder glaasje een bodem van kastanjemousse. Leg hier een schijfje biscuit op. Bedek met mousse. Leg er een tweede schijfje cake op. Bedek opnieuw met mousse. Leg er als laatste de bovenkant van de cake op. Zet 1 uur koel weg.

Stap 9 /9

Bestrooi met cacaopoeder en serveer.