Vegetarische Thaise groene curry
Tefal
Recept door Tefal

Vegetarische Thaise groene curry

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 52min
  • Bereiding
    12min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 Butternut

  • 1 Aubergine

  • 2 Uien

  • 1 teentje Knoflook

  • 2 Druivenpitolie

  • 10 cl Witte wijn

  • 30 g Currypasta

  • 20 cl Bouillon

  • 45 cl Kokosmelk

  • 150 g Kikkererwten

  • 100 g Spinazie

  • Zout, peper

  • Koriander

  • Limoen

Bereiding

Stap 1 /6

Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Snijd de aubergine in stukken. Hak de uien en knoflook fijn.

  • 1 Butternut
  • 1 Aubergine
  • 2 Uien
  • 1teentje Knoflook

Stap 2 /6

Verhit de olie in een stoofpoten bak de stukken pompoen, aubergine, uien en knoflook 5 minuten op matig vuur en roer regelmatig.

  • 1 Butternut
  • 1 Aubergine
  • 2 Uien
  • 1teentje Knoflook
  • 2 Druivenpitolie

Stap 3 /6

Voeg de witte wijn toe en laat gedurende 5 minuten op middelhoog vuur tot de helft van de witte wijn is opgelost.

  • 10cl Witte wijn

Stap 4 /6

Voeg de groene currypasta toe (pas de hoeveelheid aan naargelang de gewenste pikantheid), roer, voeg dan de groentebouillon en de kokosmelk toe en roer opnieuw. Breng het aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.

  • 30g Currypasta
  • 20cl Bouillon
  • 45cl Kokosmelk

Stap 5 /6

Voeg de kikkererwten en spinazie toe, meng en laat nog 10 minuten koken met het deksel erop.

  • 150g Kikkererwten
  • 100g Spinazie

Stap 6 /6

Breng op smaak en serveer de curry met gehakte koriander en een scheutje limoensap.

  • Zout, peper
  • Koriander
  • Limoen