- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Vegetarische Thaise groene curry
Vegetarische Thaise groene curry
- Totale tijd 52min
- 12min
Bereiding - 40min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Butternut
1 Aubergine
2 Uien
1 teentje Knoflook
2 Druivenpitolie
10 cl Witte wijn
30 g Currypasta
20 cl Bouillon
45 cl Kokosmelk
150 g Kikkererwten
100 g Spinazie
Zout, peper
Koriander
Limoen
Bereiding
Stap 1 /6
Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Snijd de aubergine in stukken. Hak de uien en knoflook fijn.
Stap 2 /6
Verhit de olie in een stoofpoten bak de stukken pompoen, aubergine, uien en knoflook 5 minuten op matig vuur en roer regelmatig.
Stap 3 /6
Voeg de witte wijn toe en laat gedurende 5 minuten op middelhoog vuur tot de helft van de witte wijn is opgelost.
Stap 4 /6
Voeg de groene currypasta toe (pas de hoeveelheid aan naargelang de gewenste pikantheid), roer, voeg dan de groentebouillon en de kokosmelk toe en roer opnieuw. Breng het aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het met het deksel op de pan 20 minuten sudderen.
Stap 5 /6
Voeg de kikkererwten en spinazie toe, meng en laat nog 10 minuten koken met het deksel erop.
Stap 6 /6
Breng op smaak en serveer de curry met gehakte koriander en een scheutje limoensap.