Zachte cake met oranjebloesemwater
Tefal
Recept door Tefal

Zachte cake met oranjebloesemwater

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 25min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    40min
  • Afkoelen
    30min

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 6 Eieren

  • 340 g Witte suiker

  • 8 cl Oranjebloesemwater

  • 400 g Dikke crème fraîche

  • 400 g Bloem

  • 2 Bakpoeder

  • 4 Vloeibare honing

  • 2 Basterdsuiker

  • 2 Zout

Toebehoren

  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
    Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Bereiding

Stap 1 /4

Klop de eieren los met de suiker. Voeg het oranjebloesemwater en twee snufjes zout toe en klop goed door. Voeg al kloppend de crème fraîche toe. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Klop het beslag even flink door. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.

  • 6 Eieren
  • 340g Witte suiker
  • 8cl Oranjebloesemwater
  • 400g Dikke crème fraîche
  • 400g Bloem
  • 2 Bakpoeder
  • 2 Zout
  • Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm

Stap 2 /4

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 3 /4

Wanneer er nog 10 tot 15 minuten over zijn, open je de Cake Factory, besprenkel je de bovenkant van de cake met de honing en strooi je er een beetje basterdsuiker op. Sluit de Cake Factory om het bakken te hervatten.

  • 4 Vloeibare honing
  • 2 Basterdsuiker

Stap 4 /4

Laat 30 minuten afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.