Tonijnsteak met limoen en koriander

Tonijnsteak met limoen en koriander

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 x 110 g verse tonijnsteaks
  • 1 limoen
  • 1 teentje look, geperst of fijngehakt
  • 10 ml/2 eetlepels olijfolie
  • 5 ml/1 theelepel komijnpoeder
  • 5 ml/1 theelepel korianderpoeder
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse koriander
  • Partjes limoen

Voorbereiding

Rasp de limoenschil fijn. Pers de limoen en zet het sap opzij. Meng in een kom 1/2 theelepel geraspte limoenschil, de look, olijfolie, komijn, korianderpoeder en wat peper tot een brij. Verwijder het vel van de tonijnfilets.

Spoel ze en dep ze droog met keukenpapier. Smeer beide zijden van de tonijn in met het mengsel.

Laat de Tefal-pan opwarmen tot de ThermoSpot van kleur verandert. Leg de tonijnsteaks in de pan en druk ze aan om de gebakken vis een grillafdruk te geven.

Bak 5 minuten en draai indien nodig het vuur lager. Draai de steaks om en laat ze nog 5 minuten bakken tot de vis gaar is. Laat uitlekken op keukenpapier.

Dien meteen op een warm bord op. Voeg het limoensap en de gehakte koriander toe. Werk af met partjes limoen.

Benodigde Tefal-producten