Gemarineerde flanksteak met limoen en koriander - Recepten OptiGrill + | Tefal
Tefal
Recept door Tefal

Gemarineerde flanksteak met limoen en koriander

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 15min
  • Bereiding
    15min
  • Koken
    0min
  • Afkoelen
    4u

Ingrediënten

4 personen

  • 1 stuk flanksteak

  • 1 koriander

  • 50 ml citroensap

  • 2 el plantaardige olie

  • 6 teentje teentje knoflook

  • 2 stuk lente-ui

  • 1 stuk chilipeper

  • 0.5 el gemalen komijn

  • 0.5 tl zout

Bereiding

Stap 1 /4

Meng de koriander, limoensap, olie, knoflook, ui, chili, zout en komijnzaad goed door elkaar. Rol de reepjes flanksteak door het mengsel. Zet in de koelkast en laat minstens 4 uur marineren.

  • 1stuk flanksteak
  • 1 koriander
  • 50ml citroensap
  • 2el plantaardige olie
  • 6teentje teentje knoflook
  • 2stuk lente-ui
  • 1stuk chilipeper
  • 0.5el gemalen komijn
  • 0.5tl zout

Stap 2 /4

Haal het vlees uit de koelkast en doe het grootste deel van de marinade weg.

Stap 3 /4

Zet de gril aan. Selecteer het programma Rood vlees en druk op OK. Leg als de gril warm is het vlees op de grilplaat en sluit het deksel. Bak naar wens: rood, medium of goed doorbakken.

Stap 4 /4

Leg het vlees op een snijplank en laat 5 minuten rusten voor het in dunne plakjes te snijden.