Vegan muffins met appelcrumble
Tefal
Recept door Tefal

Vegan muffins met appelcrumble

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 8min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    33min
  • Afkoelen
    5min

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 360 g Bloem

  • 3 Bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 180 g Witte suiker

  • 300 g Appelmoes

  • 12 cl Neutrale olie

  • 3 Citroensap

  • 1.5 g Appel (210 g blokjes geschilde appel)

  • 3 Zout

  • Crumble:

  • 105 g Bloem

  • 90 g Margarine

  • 120 g Suiker

  • 150 g Graanvlokken

  • 3 Zout

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Kneed de ingrediënten van het crumbledeeg met de vingertoppen tot een korrelig deeg.

  • 105g Bloem
  • 90g Margarine
  • 120g Suiker
  • 150g Graanvlokken
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Maak het beslag voor de muffins: zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

  • 360g Bloem
  • 3 Bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 3 /6

Meng in een kom met de garde de appelmoes, de olie, de suiker, het citroensap en drie snufjes zout. Voeg onder voortdurend kloppen de gezeefde ingrediënten toe.

  • 180g Witte suiker
  • 300g Appelmoes
  • 12cl Neutrale olie
  • 3 Citroensap
  • 3 Zout

Stap 4 /6

Voeg de blokjes appel toe aan het beslag. Roer met een houten lepel.

  • 1.5g Appel (210 g blokjes geschilde appel)

Stap 5 /6

Verdeel de helft van het crumbledeeg over de bodem van de muffinvormen. Giet hierover het appelbeslag. Garneer met de rest van het crumbledeeg. Plaats de vormen in de Cake Factory.

  • 6 muffins bakvorm

Stap 6 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.