- Home
- Recette
Vegan muffins met appelcrumble
- Totale tijd 1u 8min
- 30min
Bereiding - 33min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
360 g Bloem
3 Bakpoeder
1 tl Natriumbicarbonaat
180 g Witte suiker
300 g Appelmoes
12 cl Neutrale olie
3 Citroensap
1.5 g Appel (210 g blokjes geschilde appel)
3 Zout
Crumble:
105 g Bloem
90 g Margarine
120 g Suiker
150 g Graanvlokken
3 Zout
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Kneed de ingrediënten van het crumbledeeg met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
105g Bloem 90g Margarine 120g Suiker 150g Graanvlokken 3 Zout
Stap 2 /6
Maak het beslag voor de muffins: zeef de bloem met het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
360g Bloem 3 Bakpoeder 1tl Natriumbicarbonaat
Stap 3 /6
Meng in een kom met de garde de appelmoes, de olie, de suiker, het citroensap en drie snufjes zout. Voeg onder voortdurend kloppen de gezeefde ingrediënten toe.
180g Witte suiker 300g Appelmoes 12cl Neutrale olie 3 Citroensap 3 Zout
Stap 4 /6
Voeg de blokjes appel toe aan het beslag. Roer met een houten lepel.
1.5g Appel (210 g blokjes geschilde appel)
Stap 5 /6
Verdeel de helft van het crumbledeeg over de bodem van de muffinvormen. Giet hierover het appelbeslag. Garneer met de rest van het crumbledeeg. Plaats de vormen in de Cake Factory.
6 muffins bakvorm
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.