Overheerlijke muffins met pinda's, karamel en chocolade
Tefal
Recept door Tefal

Overheerlijke muffins met pinda's, karamel en chocolade

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 48min
  • Bereiding
    30min
  • Koken
    18min
  • Afkoelen
    1u

Ingrediënten

2 ovenlading

  • 120 g Suiker

  • 80 g Yoghurt

  • 100 g Pindakaas

  • 4 Eieren

  • 240 g Bloem

  • 2 Bakpoeder (10 g)

  • 80 g Stukjes chocolade

  • 20 g Pinda's ter decoratie

  • 260 g Suiker

  • 10 cl Water (100 g)

  • 300 g Zoete gecondenseerde melk

  • 40 g Boter

  • 60 g Gehakte pinda's ter decoratie

Toebehoren

  • 6 muffins bakvorm
    6 muffins bakvorm

Bereiding

Stap 1 /4

Vet een kleine metalen plaat van ongeveer 10 x 15 cm in. Doe de suiker en het water in een kleine steelpan. Verwarm zonder te roeren om een lichte karamel te krijgen. Zet het vuur lager en voeg voorzichtig de zoete gecondenseerde melk toe. Meng door elkaar. Voeg de boter en de pinda's toe, en meng tot de karamel glad en gelijkmatig is. Giet op de ingevette plaat en zet deze minstens 1 uur in koelkast om hard te laten worden.

  • 260g Suiker
  • 10cl Water (100 g)
  • 300g Zoete gecondenseerde melk
  • 40g Boter
  • 60g Gehakte pinda's ter decoratie

Stap 2 /4

Klop de suiker, de yoghurt en de pindakaas in een kom. Voeg de eieren toe en klop. Voeg als laatste de bloem en het bakpoeder toe. Klop flink. Voeg de stukjes chocolade toe en meng door elkaar. Verdeel de helft van het deeg over de muffinvormpjes. Doe in het midden een bolletje karamel. Verdeel de rest van het deeg over de vormpjes. Bestrooi met wat pinda's. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.

  • 120g Suiker
  • 80g Yoghurt
  • 100g Pindakaas
  • 4 Eieren
  • 240g Bloem
  • 2 Bakpoeder (10 g)
  • 80g Stukjes chocolade
  • 20g Pinda's ter decoratie
  • 6 muffins bakvorm

Stap 3 /4

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 4 /4

Laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en serveert.